Hasznos tudnivalók
Címlap Praktikus megoldások Praktikus megoldások Befagyott autózár - Hogyan kell kinyitni?

Befagyott autózár - Hogyan kell kinyitni

A felolvasztás gyors és könnyű módja, ha a kulcsot gyufalánggal, öngyújtóval többször egymás után hevítgeti, majd ezt követően dugja be a forró kulcsot, s hagyja úgy néhány másodpercre, hogy átadja hőjét. A műveletet ismételje meg, ahányszor szükséges. A kul­csot ne erőltesse a zárba, könnyen bele­törhet.

A befagyott zárhoz a benzinkútnál vagy szakboltban vehet zárjegesedést oldó perme­tet, bár az is igaz, hogy ez valamivel lassab­ban oldja a fagyott zárakat.

 

Téli kocsi mosáskor jól teszi, ha szigetelő­szalaggal lefedi a kulcsnyílásokat. Ha a zárak megfelelően kenve vannak, az a megelőzés­ben segíthet, mert az olaj kevésbé dermed meg. Néhány csepp műszerolajat juttasson a zárba, majd a kulcsra is cseppentsen, dug­ja be a zárba, és forgassa jól meg.

Ha a retesz fagy be, a kilincs alapos moz­gatására általában engedni szokott. Ha ez nem segít, zárjegesedést oldó permetet fecs­kendezzen be, közvetlenül a zár fölött, az aj­tó és az ajtóoszlop közötti résbe.

 


 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény