Hasznos tudnivalók
Címlap Növények Növények Karácsonyfa - Ültessen fenyőfát, évekig örömet szerez

Karácsonyfa - Ültessen fenyőfát, évekig örömet szerez

A karácsonyra feldíszítendő fenyőfákat az ünnepet megelőző hetekben kertészetekben, erdőgazdaságokban vagy a piacokon szerez­heti be.

Ha gyökeres fát vásárol, karácsony után kiültetheti. Következő karácsonyra kiáshatja, beviheti, újra feldíszítheti. Ám a lucfenyő gyorsan nő, hamarosan akkora lesz, hogy nem fér be a lakásba.

A kertnek viszont állandó ékessége marad, de mivel 40 m magasra is megnőhet, gondo­san kell kiválasztani a helyét. Enyhén savas talajban érzi igazán jól magát, de ha szoba­élete alatt bőségesen locsolták, akkor szinte mindenütt jól megél.

Amikor gyökeres fácskát választ, győződ­jön meg a gyökerek épségéről. Ha az ünne­pek után nem ülteti ki azonnal, állítsa hűvös helyen egy vödör vízbe. Ha elültette, öntözze naponta, és ne tegye hőforrás közelébe. A fa így egészséges marad, és tűlevelél sem igen fogja hullatni. A méteresnél kisebb fának van a legjobb esélye arra, hogy túlélje a kará­csony utáni kiültetést.

Ha ki akarja ültetni a fácskát, akkor tíz nap­nál tovább ne tartsa a házban. Sajnos, január eleje nem ideális a kiültetéshez. Ha a talajfagyott, törje jól fel vasvillával, és dolgozzon bele sok tőzeget, kerti komposztot, levéltrá­gyát. A gödör legyen olyan mély, hogy min­den gyökérszál föld alá kerülhessen. Ültetés után a fa körül szórjon szét még egy vödörnyi tőzeget és komposztot.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény