Hasznos tudnivalók
Címlap Kültéri munkák kültéri munkák Hó eltakarítás - Lépcső, járda, kocsifelhajtó tisztán tartása télen

Hó eltakarítás - Lépcső, járda, kocsifelhajtó tisztán tartása télen

A megelőzés többet ér a legjobb gyógymód­nál, ezért lehetőleg közvetlenül a havazás után takarítsa el a havat a lépcsőről és más járófelületekről - még mielőtt összetömörül, és eljegesedik. Elegendő egy egyszerű hólapát, amelyet rögtönözni is lehet, megteszi például a vasvilla fogai közé bújtatott téglalap alakú hajlítható lemezdarab. A maradék ha­vat aztán már erős sörtéjű seprűvel is eltaka­ríthatja.

Ha a hó mégis eljegesedik, ásóval törje fel, de meg is olvaszthatja a ráhintett sóval. Tar­tózkodjon azonban a sok só használatától, tönkremegy tőle ugyanis a beton.

Amikor a járda már tiszta, szórja fel ho­mokkal, murvával vagy hamuval, hogy ne le­gyen síkos, ha éjjel keményen fagyna.

A nagyon sima és könnyen jegesedő lép­csőfokokat kültéri emulziós festékkel vagy finom kerti homokkal kevert csempefestékkel kenje át. A szemcsés felületen jobban meg­kapaszkodik a cipőtalp, bár a festés csak egy-két idényen át tart.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény