Hasznos tudnivalók
Címlap Konyhai dolgok Konyhai dolgok Ételek kiolvasztása - A gyorsfagyasztott ételek felengedésének biztonságos módja

Ételek kiolvasztása - A gyorsfagyasztott ételek felengedésének biztonságos módja

Legjobb, ha a fagyasztott élelmiszereket a hűtőszekrény egyik nyitott polcán, az eredeti csomagolásban olvasztja ki. 50 dkg hús kiolvasztásához 8-9 óra, ugyanennyi szárnyas­hoz 3-4 óra szükséges. Egy csomag gyü­mölcs 6-8 óra alatt enged fel.

Ha gyorsabban szeretné a húst, halat vagy szárnyast felolvasztani, a műanyag zacskóval együtt tegye hideg vízbe. Ezzel a módszerrel egy nyolcadára csökken a kiolvadás ideje a hűtőszekrényben való felolvasztáshoz képest. Bizonyos élelmiszereket szobahőmérsékleten is biztonságosan felengedhet; a gyümölcs 2-4 óra alatt, a fagyasztott kenyér 3-4 óra alatt, a sütemények és szendvicsek 2-4 óra alatt en­gednek ki. A kiolvasztás még gyorsabb mód­ja: csomagolja ki és tegye mikrohullámú sütő­be az élelmiszert, alacsony vagy olvasztó fo­kozatra állítva a készüléket.

A már felengedett ételt használja fel azon­nal, és ne fagyassza újra!

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény