Hasznos tudnivalók
Címlap Konyhai dolgok Konyhai dolgok Főzés gyertyalángon - Vízforralás, ebédfőzés gyertyalángon

Főzés gyertyalángon - Vízforralás, ebédfőzés gyertyalángon

Egy szál gyertya is ad annyi hőt, hogy felfor­raljon egy teáskanna vizet, vagy megsüthet rajta egy tojásrántottát. Akár a szabadban, akár otthon, szükséghelyzetben, próbálja ki.

 

Gyertyatűzhely készítése Vágjon két, nem egészen egyenlő hosszúságú darabra egy kb. 10-12 cm-es háztartási gyertyát. Az alsó fele legyen a hosszabb, mivel le kell hogy fa­ragjon némi viaszt a kanócról, így már azo­nos lesz a hosszuk.

A két gyertyát csavarja körül duplán cso­magolópapírral. A kanóc hegyétől a gyertya talpáig érő borítást rögzítse ragasztószalag­gal vagy zsineggel. A gyertyákat állítsa két tégla közé. Betonkockákkal vagy kellő ma­gasságúra felrakott csempékkel is dolgozhat.

Főzés Gyújtsa meg a gyertyákat és a kö­réjük tekert papírt. Tegye rá a téglákra a kan­nát vagy a serpenyőt. Fél liter víz 10-15 perc alatt felforr. A tojás kb. öt perc alatt sül meg.

Használat után gondosan oltsa el a gyer­tyákat.

fozes gyertyalangon

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény