Hasznos tudnivalók
Címlap Kézműves

Kézműves

Karácsonyi díszek - Hogyan készítsen a gyermek ünnepi díszeket?

A karácsonyi szünetben a nagyobbacska gyerekek jól elszórakozhatnak azzal, hogy a ház körül fellelhető anyagokból díszeket ké­szítenek.

Bővebben...

 

Kagylóhéjak - Kagylóhéjak és csigaházak gyűjtése és kikészítése

A kagylóhéj és csigaház (a továbbiakban együttesen kagylóhéjak) puhatestű állatok kemény, védelmező külső páncélja. Ezen állatoknak számtalan fajuk él a különböző ten­gerekben.

Bővebben...

 

Intarziakészítés - Művészi képek furnérberakással

Az intarziakészítés díszítő mintázatok vagy képek létrehozása különféle színű és erezetű vékony furnérlemezből, gyöngyház-, fém-, elefántcsont-, csont- vagy teknőchéj berakás­sal díszítve. Eleinte, gyakorlásképpen próbál­kozzon a faberakással.

Bővebben...

 

Húsvéti tojásfestés Festés – hímzés – patkolás

A húsvéti ünnepek vidám színfoltja a húsvét­hétfői locsolás, amelyért ajándékba festett to­jás jár a férfinépnek.

Bővebben...

 

Gyöngydíszek - Gyöngyfűzés és gyöngyvarrás

Közönséges varró- vagy stoppolótűvel a gyöngyszemen lévő lyukon megfelelő vastag­ságú cérnát áthúzva gyöngysort készíthet. A kis lyukú gyöngyökhöz legjobb a rövidáru­üzletekben kapható nejlon gyöngyfűző cérna. A nagyobb gyöngyökhöz bármilyen erős cér­nát használhat, de annak olyan vékonynak kell lennie, hogy duplán át lehessen fűzni minden gyöngyszemen.

Bővebben...

 

Gyertyakészítés A Hasznos és mutatós hobbi

A szaküzletekben öntőformát és a gyertya­mártás többi kellékét is megvásárolhatja. A paraffint mint a legfontosabb alkotóelemet granulátum formájában forgalmazzák. Sztearint is szokás az olvadt paraffinhoz keverni, hogy a gyertya kemény, lassan égő és áttet­sző legyen. 50 dkg paraffinhoz általában 3 evőkanál sztearint keverjen.

Bővebben...

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény