Hasznos tudnivalók
Címlap Kézimunka Kézimunka Ruha felhajtása

Ruha felhajtása és beszegése- ruhaigazítás

Ha be akarja fejezni újonnan varrott ruhájának szegését, vagy meg akarja változtatni egy kész ruha hosszát, akkor vegye fel a ruhát, és bújjon abba a cipőbe, amelyet rendszerint ezzel a ruhával hord. Kérjen segítséget valakitől, aki vízszintesen gombostűkkel bejelöli a kívánt hajtásvonalat az anyag színén. Ha nincs kéznél segítség, akkor használjon szabókrétát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vigyázzon, hogy az anyagról letörölhesse majd a krétajelet! Ha zakót vagy kosztüm kabátot (és nem szoknyát) kell felhajtania, akkor a darabot terítse ki az asztalra, és gombostűvel jelölje ki felhajtás helyét. Utána próbálja fel a kabátot és ha nem megfelelő, igazítson rajta. Varrás helyett rávasalható közbéléssel is rögzítheti a szegélyt. Készítse elő az anyagot úgy mintha varrni akarná, majd csúsztasson, 2,5 cm-es csíkot a felhajtás alá, épp hogy fedje a ruha. Tegyen az anyagra nedves ruhát, és vasalja le forró vasalóval, amíg a nedves  ruha meg nem szárad. Harang szabású szoknyánál ezt a módszert nem alkalmazhatja, de az egyenes vonalúakon és nadrágokon igen gyors megoldás.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény