Hasznos tudnivalók
Címlap Javítások Javítások Befagyott vízvezetékek - Kiolvasztás, szükségjavítás

Befagyott vízvezetékek - Kiolvasztás, szükségjavítás

Amikor észleli, hogy egy cső befagyott - pél­dául úgy, hogy a csapból nem folyik a víz -, figyelmesen vizsgálja meg, hátha megtalálja az esetleges repedéseket. Egy-egy beszé­des jégdudor vagy egy jéggel borított csatla­kozás elárulja a károsodás helyét. Próbálja megjavítani a csövet, még mielőtt felenged benne a jég.

A baj megkeresése Elfagyásra elsősorban a ház külső falaival érintkező vagy a fűtetlen padlástérben futó vízvezetékek hajlamosak.

Ha a konyhai hidegvíz-csap nem működik, a dugulás a felfelé haladó fővezetékben van, közvetlenül a házon belül; ha az működik, de a tartály nem töltődik fel, akkor a felfelé hala­dó vezeték a tartály felé haladó szakaszán van eldugulva.

Tömítés és kiolvasztás Mihelyt megtalálta a repedést, kenje be a csövet epoxigyantás szi­getelőanyaggal, és üvegszál erősítésű szalaggal tekerje körül.

Ha kész a javítás, olvassza ki a csövet. He­lyezzen köré meleg vizes tömlőket, felmelegí­tett rongyokat, vagy fújjon rá meleg levegőt egy hajszárítóval.

Spriccelő csövek Ha egy megrepedt cső ki­olvad, mielőtt még megjavította volna, azon­nal zárja el a főcsapot. A kiömlő víz felfogá­sára helyezzen vödröket a törés helye alá, az összes többi csapot és a vízöblítős vécétar­tályt nyissa ki, hogy a padlástéri hidegvíz-tar­tály gyorsan kiürülhessen.

A vezetéket (csövet) javítsa meg a fent le­írtak szerint, vagy hívjon vízvezeték szerelőt.

 

Forrás: Reader's D.: Ötletek, jó tanácsok, megoldások bármire

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény