Hasznos tudnivalók
Címlap Javítások Javítások Autó „bebikázása"

Autó „bebikázása" - Hogyan kell elindulni, ha az akkumulátor lemerült

Ha autójában az akkumulátor lemerült, egy másik járműről átvezetett árammal el tud in­dulni - s menet közben az ön autójának töltő­rendszere újra fel fogja tölteni az akkumulátort. Két autó akkumulátora egy pár indítókábellel összeköthető, amelyet autósboltokban lehet kapni és hasznos segítség a bajban, ezért ér­demes magával hordania a csomagtartóban. . Úgy parkoljon le a másik autóval, hogy a két akkumulátort könnyen össze lehessen kötni az indítókábelekkel. Győződjön meg ar­ról, hogy mindent kikapcsolt mind a két autó­ban.

Ne érjen össze a két autó, különösen ak­kor ne, ha az egyiknek pozitív (+) földelésű elektromos rendszere van, a másiknak pedig negatív (-). Akárhogy is földelték az akkumu­látort, kösse a pozitív kimenetet a pozitívhoz, a negatívot pedig a negatívhoz. Mindig a pozitívat kösse össze először és azt is szed­je le utoljára.

A készletben kapható indítókábelek egyi­kének fekete műanyag bevonatú a csíptetője, a másiknak piros. A pirosat kösse a pozitív akkumulátor-kimenetre, a feketét pedig a ne­gatívra.

Indítsa be a másik autót, és amikor a mo­tor elindul, próbálja beindítani a lerobbant gépjárművet. Közben a jó autónak adjon egy kis gázt. Amikor beindult (a lemerített akkumlátor ú autó), hagyja járni a motort, és szedje le a csatlakozókat - elsőként a negatívat, má­sodikként a pozitívat.

Némelyik autó, amelynek teljes mértékben elektromos vagy benzinbefecskendezős, ne­tán elektronikus gyújtása van, megsérülhet a lökéshullámtól, amelyet az indítókábelek csatlakozása okoz. Ebben az esetben szerel­je ki az akkumulátort, majd kösse össze őket a fentebb említett módszerrel és hagyja járni a másik autó motorját körülbelül 20 percig. Az akkumulátor így is feltöltődhet.

hogyan kössük össze a  két autót bebikázáshoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Reader's D.: Ötletek, jó tanácsok, megoldások bármire

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény