Hasznos tudnivalók
Címlap Javítások Javítások Kerti székek és ülőkék – Hogyan kezeljük és javítsuk a kerti bútorokat?

Kerti székek és ülőkék – Hogyan kezeljük és javítsuk a kerti bútorokat?

A kerti székek fémcsövei gyakran benyomód­nak a használat vagy a téli tárolás során. Ügyeljen ezekre az apró csorbulásokra, kar­colásokra; hamarosan rozsdásodást eredmé­nyezhetnek. A sérült vagy rozsdás részeket dörzsölje át finom csiszolópapírral, majd korróziógátló anyaggal védje a rozsda ellen. A hajlítható részeket olajozza be. A felesle­ges olajat törölje le, nehogy a párnák és ru­hadarabok bepiszkolódjanak.

 

Hosszabb tárolás előtt ellenőrizzen min­den párnát, nincs-e elszakadva vagy nem feslett-e fel a varrás. Megfelelő színű cérná­val javítson ki minden hibát. A párnákat tart­sa száraz helyen. A lakásban feltétlenül jobb helyen vannak, mint a garázsban vagy a fé­szerben.

kerti szekek es ulokekA kerti székeknél és a kempingágyaknál a legnagyobb igénybevétel a fémváz alatti tartózsinórokat éri. Ha a zsinór elszakad, más fajtájúval nem mindig javítható meg, a kem­pingfelszereléseket árusító szakboltokban és barkácsboltokban azonban hozzájuthat igen erős gumiszalagokhoz, hevederzsinór­hoz és kampókhoz.

Faszékek A fa kerti bútoroknál, amelyek ta­vasztól őszig a szabadban vannak, minden tárolás előtt és után át kell vizsgálni a meg­lazult eresztékeket. A meglazult illesztékeket egy kis fadarab közéjük ékelésével - hogy a fa ne sérüljön meg - gumikalapáccsal vagy rendes kalapáccsal apró ütésekkel ütögesse szét. Utána csiszolja le a régi ragasztóanya­got, majd kenje be az illesztékeket új, vízálló faragasztóval és úgy ütögesse vissza a he­lyükre. Ha az illesztek csapja elvékonyodott és a ragasztó nem tölti ki a csapszeg helyét, használjon epoxi alapú fajavító pasztát.

Amennyiben a lakkozott fafelületek jó álla­potban vannak, csak az időjárás okozta nyo­mokat tüntesse el; a lakkozott felületeket fi­nom csiszolópapírral dörzsölje át, majd töröl­je le a keletkezett port, és kenje be favédő lakkal.

Ha a lakk lepattogzik, távolítsa el valami­lyen festékoldóval, csiszolja simára a csu­pasz fát, majd lakk helyett kenje be inkább kültéri fakonzerválóval - így megszűnik a le-pergés vagy repedezés. A fa átszínezéséhez használjon olajos pácot.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény