Hasznos tudnivalók
Címlap Javítások Javítások Karcolások - Hogyan tüntethetők el a bútorokról?

Karcolások - Hogyan tüntethetők el a bútorokról?

A viaszpolitúros bútorokon keletkezett kisebb karcolásokat gyakran eltávolíthatja lenolajba mártott finom szemcsés csiszolópapírral és óvatos dörzsöléssel, utána viaszos bútorfé­nyezővel újrapolírozhatja.

karcolasok butoron

Ha a karcolás mély, csak az egész felület eltávolításával és egy új bevonat vagy új fur­nérréteg alkalmazásával javíthatja ki. Az is jó megoldás lehet, ha a sérülést fapáccal elke­vert méhviasszal keni be. A javítóviaszt a fá­nál kicsit sötétebbre színezze, hagyja kihűlni, majd dörzsölje a karcolásba. Hagyja állni né­hány órát, majd polírozza fel viaszos bútorfé­nyezővel.

Lakkozott felületek esetében a sérülést az ábrán bemutatott módon, denaturált szesszel kevert sellakkal fesse át. A javítást egyenges­se el finom, száraz csiszolópapírral. Törölje le a port, végül viaszos bútorfényezővel állítsa helyre a bútor csillogását. A denaturált szesz nem használható poliuretán vagy cellulóz ala­pú lakkokon, ezek viszont elég nehezen kar­colódnak.

Mély sérülések kitöltése Használjon a bútor fájával megegyező színű fatapaszt. Használ­hat kanálban megolvasztott színezett méh­viaszt is, amelyet a mélyedésbe csepegtet; amikor kihűlt, hántsa le a felesleges viaszt bo­rotvapengével, finom csiszolópapírral csiszol­ja simára a felületet, majd fényezze újra.

A sérülés esetleg a fa megduzzasztásával is kijavítható. Használjon nedves ruhát és va­salót az ábrán bemutatott módon, de csak ak­kor, ha nem furnérbevonatú a bútor. Ha a fa megduzzadt, csiszolja simára és fényezze fel.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény