Hasznos tudnivalók
Címlap Horgászat

Horgászat

Horgászfelszerelés - Kiválasztása, gondozása

A legtöbb horgászbot szénszálas műgyanta vagy üvegszál-erősítésű csövekből készül. A szénszálas botok könnyebbek, de vannak horgászok, akik úgy tartják, hogy az üvegszá­las botokkal jobban lehet dobni.

Bővebben...

 

Horgászati jogok - A horgászengedély kiváltása, tilalmak

A legtöbb európai országban - így Magyaror­szágon is - a horgászathoz engedély szüksé­ges. A horgászás szabályait törvény és a ma­gyar államot képviselő Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által kiadott jog­szabály tartalmazza.

Bővebben...

 

Horgászat - Folyami, tavi és tengeri technikák

Édesvizeken a pisztráng vagy lazac horgá­szata eltér a többi halfajtáétól. E kettőnél légyre vagy vízi rovarokra emlékeztető műcsalival szerelik fel a horgot, a többi halnak kukacok, rovarlárvák vagy kenyérgombócok is megfelelnek. A csali úszhat a vízfelszín közelében, vagy ólomnehezékkel leereszthe­tik fenékig is. A tengeri horgászatnál ugyan­azokat a technikákat alkalmazza, mint az édesvizeken, csak felszerelésének kell sok­kal erősebbnek, tartósabbnak lennie.

Bővebben...

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény