Hasznos tudnivalók
Címlap Háztartás Háztartás Gőzölés - Ruhái formájának megtartására

Gőzölés - Ruhái formájának megtartására

Amikor szövetanyagot gőzöl, a vasalót min­dig annak mozgatása nélkül nyomja le a ruha felszínére. Egyszerűen nyomja könnyedén le, majd emelje fel a vasalót, nyomja le a követ­kező részt, emelje föl, nyomja le, emelje föl és így tovább. A vasalással ellentétben a gőzölés lelapítja és alakítja a szövetet ahelyett hogy egyszerűen kisimítaná a ráncokat. E tünteti a hordástól kialakult buggyosodást, é helyreállítja az anyag alakját, formáját.

 

A kezdés előtt simítsa és egyenesítse ki gondosan a szövetet. Általános szabályként jegyezze meg, hogy a gőzölés mindig a anyag visszáján történik.

Helyezzen a szövetre nedves, színtéri pamut- vagy lenvászondarabot, és forró, száraz vasalóval gőzölje föl. Ha az anyag színé végzi a gőzölést, ne nyomja rá túl erősen vasalót, mivel ez károsíthatja és kifényesítheti a szövetet.

Ezután vasalja át a szövetet egy ív csomagolópapíron vagy egy másik száraz ruhái

Befejezésül fordítsa az anyagot a színén és nedves ruhán keresztül, gőzzel nyom bele a szükséges berakást vagy hajtást.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény