Hasznos tudnivalók
Címlap Gyereknevelés Gyereknevelés Babafürdetés

Babafürdetés - Biztonságos fürdetés könnyek nélkül

A babát nem szükséges naponta tetőtől talpig megfürdetni - elég hetente kétszer-három­szor, feltéve, hogy a fejét és a pelenka által fedett részeit tisztán tartja. A fürdetést legjobb este - de nem közvetlenül etetés után - vé­gezni, meleg, huzatmentes szobában. A für­detés előtt minden szükséges dolgot készít­sen elő: tiszta vattát, babaszappant, egy nagy törülközőt, amelyet majd a térdére terít, és egy másikat, amelybe a babát bugyolálja, tiszta pelenkát és gyerek-biztosítótűket.

Öntsön a kádba mintegy 8 cm magasan kb. 35 °C-os meleg vizet. Hőmérővel, a kö­nyökével vagy a csuklója külső felével ellen­őrizze a hőmérsékletet.

Szappanozás és lemosás Mielőtt a babát beletenné a kádba, benedvesített vattával mindenütt szappanozza be. Kezdje a fejénél, ügyelve rá, hogy ne kerüljön a szemébe szappan. Nedves vattával mossa le az arcát, majd a fürdővízzel öblítse le a fejét, és törül­közővel gyengéden nyomogatva szárítsa meg. Most merítse be a babát a vízbe, miköz­ben a baba egyik karját fogja a kezébe, a fe­jét pedig fektesse az alkarjára.

Tartsa továbbra is így, és a másik kezével finoman mossa meg a mellkasát, majd vált­son kezet, és támassza a csuklójához, miköz­ben a hátát öblíti. A fürdetés után azonnal ve­gye ki a babát a vízből ugyanazzal a fogás­sal, amellyel bele tette. Csavarja törülközőbe gyengéd mozdulatokkal, és törölje szárazra.

Forrás: Reader's D.: Ötletek, jó tanácsok, megoldások bármire

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény