Hasznos tudnivalók
Címlap Gyereknevelés

Gyereknevelés

Gyermekek védelme - Gyermekbalesetek megelőzése

Ha kisgyermeke már megtanult kúszni mászni, rendezze át a lakást úgy, hogy a földközelben csak masszív, lehetőleg mozdíthatatlan és törhetetlen tárgyak maradjanak,  minden, ami törékeny vagy egyéb okból veszedelmes, kerüljön magasra, ahol a kicsi nem tudja elérni.

Bővebben...

 

Gyermeki dühroham - Hogyan bánjunk a hisztis, nyughatatlan gyerekkel?

Két- és négyéves kor között majd minden gyereknél észlel dührohamokat: higgadt, ér­telmes szóra ilyenkor egyáltalán nem hallgat­nak. Dühükben széthajigálnak mindent, föld­höz verik magukat.

Bővebben...

 

Babafürdetés - Biztonságos fürdetés könnyek nélkül

A babát nem szükséges naponta tetőtől talpig megfürdetni - elég hetente kétszer-három­szor, feltéve, hogy a fejét és a pelenka által fedett részeit tisztán tartja. A fürdetést legjobb este - de nem közvetlenül etetés után - vé­gezni, meleg, huzatmentes szobában. A für­detés előtt minden szükséges dolgot készít­sen elő: tiszta vattát, babaszappant, egy nagy törülközőt, amelyet majd a térdére terít, és egy másikat, amelybe a babát bugyolálja, tiszta pelenkát és gyerek-biztosítótűket.

Bővebben...

 

Bababüfiztetés - A gyomorban lévő levegő felszabadítása

Minden baba - akár szoptatják, akár cumis-üvegből táplálják- bizonyos mennyiségű le­vegőt „nyel" le, amely a gyomrában a tej főlé kerül, és telítettségérzést vált ki. Amikor a baba az etetés vége előtt már visszauta­sítja a tejet, azt jelentheti, hogy büfiztetésre van szüksége. A baba büfiztetésének há­rom módja van:

Bővebben...

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény