Hasznos tudnivalók
Címlap Ellenőrzések, beállítások Ellenőrzés, beállítás Gázbojlerek - Karbantartásuk és biztonságos használatuk

Gázbojlerek - Karbantartásuk és biztonságos használatuk

Gázbojlerét évente ellenőriztesse, és kar­bantartásukhoz hívjon szakképzett gázszere­lőt. A legtöbb modern típus elülső borítása le­vehető, így ha szükséges, a szervizek közöt­ti időben megtisztíthatja belsejüket és ellen­őrizheti az őrlángot; egyes régi típusokat a tisztításhoz és a beállításhoz csak a szakem­ber tudja szétszerelni.

 

A bojlerek ma már mindig visszaáramlás biztosítóval (deflektor) vannak ellátva; ezen keresztül áramlik be a friss levegő és távoz­nak el az égéstermékek; ellenőrizze, hogy ez nem tömődött-e el. Ha esetleg régi típusú boj­leré van - a fürdőszobában a szokásos felső kürtővel -, ügyeljen rá, hogy állandó legyen a szellőzés, de célszerűbb deflektort besze­reltetnie.

Ha kicsi, kürtő nélküli a konyhai vízmelegí­tője a mosogatáshoz, akadályozza meg a mérgező szénmonoxid felgyülemlését azzal, hogy alkalmanként öt percnél tovább nem üzemelteti a készüléket, s emellett megfelelő szellőzésről is gondoskodik.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény