Hasznos tudnivalók
Címlap Ellenőrzések, beállítások

Ellenőrzés, beállítás

Kerékpár-karbantartás - Az alkatrészek kenése, fékek és váltók ellenőrzése

Az utóbbi években a mountainbike (hegyi kerékpár) népszerűsége egyre nőtt, szinte kiszorítva a piacról a hagyományos biciklit.

Bővebben...

 

Kéménytűz - Hogyan előzhető meg a nagyobb tűz?

A kémény akkor válik tűzveszélyessé, amikor meggyűlik benne a korom. A legtöbb kormot a szén- és fatüzelés termeli, ezért az ilyen faj­ta kéményeket évente sepertetni kell. De még a gáz- vagy olajüzemű központi fűtés is ter­mel némi kormot.

Bővebben...

 

Kályhák - Szilárd tüzelőanyagú fűtőberendezések

A szilárd tüzelőanyagú fűtőberendezéseknek két típusuk van: az egyik a hőtermelés mel­lett főzésre és háztartási meleg víz szolgálta­tására is alkalmas, a másik - amely vagy fá­val vagy többféle tüzelőanyaggal használha­tó - elsősorban fűtésre és néha meleg víz előállítására szolgál, de akár központi fűtési rendszerek kazánjaként is működtethető.

Bővebben...

 

Gyújtógyertyák - Tisztítás, hézagbeállítás, beszerelés

Autójának gyújtógyertyáit ajánlatos 8-10 ezer km-enként ellenőrizni és megtisztítani, 15-20 ezer km megtétele után pedig újakra cserélni. Mindig a gépkocsi gyártója által előírt típusú gyújtógyertyát használjon.

Bővebben...

 

Gumiabroncsok - Állapot, nyomás és bordázatmélység ellenőrzése a gumiabroncsokon

Legalább kéthetenként és minden egyes hosszabb út előtt, illetve ha azt tervezi, hogy nagy sebességgel teszi meg az ön előtt álló utat, ellenőrizze a gumiabroncsok állapotát. Törvénybe ütköző - és az ön életébe kerül­het - sérült vagy túlkopott gumiabroncsok használata. Időnként vegye le a kerekeket, és ellenőrizze, hogy a gumiabroncsok belső fa­lán nincsenek-e sérülési nyomok.

Bővebben...

 

Gázszivárgás -Mi a teendő, ha gázszagot érez?

Ha gázszagot érez vagy szivárgást sejt, azon­nal oltsa el a cigarettáját és minden más nyílt lángot, így az őrlángot vagy a gyertyát is. A szobában kapcsoljon ki minden elektromos készüléket (például porszívót); ne kapcsoljon ki vagy be villanykapcsolót, és akadályozza meg, hogy a kapucsengőt bárki megnyomhas­sa (ragassza le a nyomógombot). Bármilyen elektromos kapcsoló működéséből származó szikra berobbanthatja a gázt. Nyisson ki min­den ajtót és ablakot, és hagyja is nyitva, hogy a gázszag kiszellőzzön a helyiségből.

Bővebben...

 

Gázbojlerek - Karbantartásuk és biztonságos használatuk

Gázbojlerét évente ellenőriztesse, és kar­bantartásukhoz hívjon szakképzett gázszere­lőt. A legtöbb modern típus elülső borítása le­vehető, így ha szükséges, a szervizek közöt­ti időben megtisztíthatja belsejüket és ellen­őrizheti az őrlángot; egyes régi típusokat a tisztításhoz és a beállításhoz csak a szakem­ber tudja szétszerelni.

Bővebben...

 

Dugaszaljzatok és kapcsolók,elektromos kapcsolók és konnektorok - Ellenőrzésük és javításuk

Dugaszaljzatok hordozható villamos fogyasz­tók (6 és 10 A áramerősségig), lámpák és ké­szülékek bontható csatlakoztatására alkalma­sak a készülékhez tartozó villás dugó segít­ségével. Lehetnek falba süllyesztett, falon kí­vüli, kétsarkú (fázis- és nullavezető) és két-sarkú védőérintkezős (föld) kivitelűek. Ha egy dugaszaljzat tapintása meleg, vagy nem működik a beledugott, máshol kifogásta­lanul használható készülék, ellenőrizze, hogy nem hibásodott-e meg a csatlakozás.

Bővebben...

 

Akkumulátor- Gépkocsi-akkumulátor karbantartása és töltése

Az akkumulátor élettartamát nagymértékben befolyásolja a megfelelő karbantartás. A jobb teljesítmény érdekében rendszeresen - leg­alább havonta egyszer - ellenőrizze az elektro­litszintet és a kábelsarukat…

Bővebben...

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény