Hasznos tudnivalók
Címlap Elektromos eszközök Elektromos eszközök Elektromos ágymelegítők - Vásárlás, használat és hibaelhárítás

Elektromos ágymelegítők - Vásárlás, használat és hibaelhárítás

Elektromos ágy melegítők Ezek a készülé­kek csak arra valók, hogy lefekvés előtt fel­melegítsék az ágyat, de alvás előtt ki kell kap­csolni őket. Az alacsony feszültséggel mű­ködő típusokat éjjelre is bekapcsolva hagy­hatja, a matracra, a lepedő alá helyezve, de biztonságosan rögzítse, nehogy összegyűrődjenek.

Melegítőlepedők A hagyományos lepedők­höz hasonló, hozzávetőleg azonos súlyú me­legítőlepedők középső részében fűtőbetét ta­lálható, de a széleken, ahol nem a testtel, ha­nem a matraccal érintkeznek, nem tartal­maznak hőfejlesztő elemeket. A fűtés ereje többnyire beállítható; a keletkező hőmennyi­séget termosztát ellenőrzi. Éjszakára is be­kapcsolva hagyhatja őket. Újabban árammal fűthető takarók is forgalomba kerültek.

Melegítőpárnák Ezek kisméretű elektromos „takarók" mosható huzatban. Összehajthatok vagy hajlíthatok, és így egy fájó végtag köré helyezhetők, hogy melegük csökkentse a fá­jó érzést, de ölbe is rakhatók, továbbá meleg vizes palack helyett ágyban vagy székben is használhatók. Ügyeljen rá, hogy a párna zsi­nórját úgy helyezze el, hogy senki ne akadjon bele.

Biztonsági intézkedések: mit tegyen, és mit ne Tárolja a melegítőlepedőt száraz he­lyen; kiterítve vagy összetekerve, de minden­képpen gyűrődésmentesen.

Olvassa el és tartsa be a használati útmu­tató tanácsait.

Rendszeresen vizsgálja meg, hogy a fűtő­szálak nem gyűrődtek-e meg, és egymástól egyenletes távolságra húzódnak-e. Ezt úgy lehet megnézni, hogy a lepedőt erős fény elé tartja; a fémrészek ilyenkor láthatóan kirajzo­lódnak.

- Ne tűzze a lepedőt a matrachoz.

- Ne használjon gyűrött vagy erősen össze­hajtott készüléket.

- A hálózati adapterre ne csatlakoztasson egynél több készüléket; ilyenkor megeshet, hogy valamelyik magától bekapcsol.

- Ne vásároljon használt melegítőlepedőt.

- Ne adja vegytisztítóba a készüléket. A mos­ható modellek tisztántartásánál tartsa be a gyártó kezelési utasításait.

- Ne kapcsolja be a készüléket, amíg ned­ves; terítse ki és hagyja tökéletesen megszá­radni. Gyenge centrifugát használhat, de a szárítógép elmozdíthatja a helyükből, vagy eltépheti a fűtőszálakat.

Hiba esetén Ha a lepedő nem melegít, elő­ször is győződjön meg róla, hogy van-e áram a fali csatlakozóban - dugjon bele egy másik, bizonyosan működő készüléket. Ha itt min­den rendben van, ellenőrizze, hogy jól volt-e bedugva az adapter. Ha ez is jó, cserélje ki az adapter biztosítékát. Ha ekkor sem műkö­dik a készülék, vigye vissza az üzletbe, ahol vásárolta. Soha ne próbálja saját maga meg­javítani ezeket a készülékeket!

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény