Hasznos tudnivalók
Címlap Elektromos eszközök Elektromos eszközök Hajszárító - Hibakeresés: javítás

Hajszárító - Hibakeresés, javítás

A legtöbb modern hajszárító pisztoly alakú. Hátul, a hengeres tokban található a motor és a ventilátor, míg a fűtőszálat (spirál alakú hu­zal) a pisztoly „csövében" helyezik el, a kap­csolókat pedig a nyélen. A ventilátor levegőt hajt egy rácson és a csőben lévő fűtőszálon keresztül a hajra. Használat közben a gépet mindig legalább 15 cm-re kell tartani a hajtól.

 

Hibakeresés, javítás Ha a gép nem műkö­dik, először a rései (újraindítás) gombot kell megnyomni. Amennyiben ez eredménytelen, cseréljük ki a biztosítékot a csatlakozó du­gaszban. Ha ekkor sem működik, vagy csak hellyel-közzel, ellenőrizze, és szükség esetén cserélje ki a dugasz csatlakozását.

Előfordulhat, hogy nem a dugaszban van a hiba. Ekkor húzza ki a dugaszt a fali aljzat­ból, és vizsgálja meg a szárítót belülről. Csa­varozza ki a készüléket egyben tartó csava­rokat (ezeket néha a címke alá bújtatják), és a csavarhúzóval óvatosan feszítse szét a há­zat. Ellenőrizze, és szükség esetén javítsa meg a belső csatlakozásokat.

Puha kefével tisztítsa meg a rácsra, a ven­tilátorra vagy a motorra tapadt hajszálakat. „Fáziskeresővel" ellenőrizze a vezetéket, és cserélje ki, ha hibás.

Ha még ekkor sem működik a szárító, ak­kor valószínűleg motorcserére van szükség - forduljon a kereskedőhöz vagy a gyártóhoz.

Amennyiben a motor jár, de a kiáramló le­vegő hideg, a fűtőszálat kell kicserélni. Ezt saját kezűleg is megteheti, de rábízhatja a ke­reskedőre, a gyártóra vagy a szervizre is.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény