Hasznos tudnivalók
Címlap Elektromos eszközök

Elektromos eszközök

Hallókészülék - Kis mikrofon a nagyothallás ellen

A siketség számos esetében, bármi legyen is annak az okozója, a hallókészülék részben visszaadja a hallás képességét.

A részleges siketség tüneteit nem mindig veszik azonnal észre. Ide tartozik a magas vagy mély hangok nehezen érzékelése, vagy ha valaki nem érti, amit természetes beszéd­hangon mondanak neki, főleg, ha háttérzaj is nehezíti a társalgást.

Bővebben...

 

Hajszárító - Hibakeresés, javítás

A legtöbb modern hajszárító pisztoly alakú. Hátul, a hengeres tokban található a motor és a ventilátor, míg a fűtőszálat (spirál alakú hu­zal) a pisztoly „csövében" helyezik el, a kap­csolókat pedig a nyélen. A ventilátor levegőt hajt egy rácson és a csőben lévő fűtőszálon keresztül a hajra. Használat közben a gépet mindig legalább 15 cm-re kell tartani a hajtól.

Bővebben...

 

Fűnyírók - Karbantartás, kisebb javítások

A fűnyírógépek akkor működnek hatékonyan, ha tisztán tartja és gondosan olajozza őket. A rátapadt földet és fűmaradékot még nedves állapotban távolítsa el róla, és a gépet fedett helyen tárolja. Az elektromos fűnyírónál min­den karbantartási munkát úgy végezzen el, hogy előtte áramtalanítsa a gépet; a motoros fűnyírónál pedig csavarja ki a gyújtógyertyát.

Bővebben...

 

Fénycsövek - Szerelésük, cseréjük – hibaelhárítás

A fénycső igen hatékony és gazdaságos fényforrás. Élettartama mintegy 5000-7000 óra, vagyis akár hétszer hosszabb ideig mű­ködik, mint a volfrámszálas villanykörte. Egy 40 W-os fénycső körülbelül annyi fényt ad, mint egy 200 W-os égő.

Bővebben...

 

Elszívóventilátor – elektromos ventilátor beszerelése az ablakba

FIGYELMEZTETÉS! A munka elvégzésekor mindig tartsa figyelemben az erősáramú villamos szerelésekre vonatkozó hazai előírásokat!

Bővebben...

 

Elosztódoboz - Új világítás áramköreinek szerelése

FIGYELMEZTETÉS! E munka elvégzésekor mindig tartsa be az erősáramú villamos sze­relésekre vonatkozó hazai hatályos előíráso­kat!

Bővebben...

 

Elektromos vezetékek - Elhelyezésük, bekötésük és cseréjük

A háztartások villamos fogyasztóit a mérőóra után elhelyezett főelosztó táblától sugarasan­ kiinduló áramkörök látják el. Az ide visszatérő un. körvezetékes rendszert hazánkban nem használják..

Bővebben...

 

Elektromos ágymelegítők - Vásárlás, használat és hibaelhárítás

Elektromos ágy melegítők Ezek a készülé­kek csak arra valók, hogy lefekvés előtt fel­melegítsék az ágyat, de alvás előtt ki kell kap­csolni őket. Az alacsony feszültséggel mű­ködő típusokat éjjelre is bekapcsolva hagy­hatja, a matracra, a lepedő alá helyezve, de biztonságosan rögzítse, nehogy összegyűrődjenek.

Bővebben...

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény