Hasznos tudnivalók
Címlap Beltéri munkák Beltéri munkák Fürdőkád tömítés - A kád és a fal közötti rések kitöltése

Fürdőkád tömítés - A kád és a fal közötti rések kitöltése

A kád vagy a mosdókagyló körül megjelenő kisebb rések szilikongumi tömítővel szüntet­hetők meg. Először kis, erős szálú súrolókefével alaposan tisztítsa ki a réseket. Mosósze­res meleg vízzel mossa le a felületeket, hogy eltávolítsa a szappan- vagy zsírnyomokat.

 

Ezután vágja le 45 fokos szögben a tömítő tubusának csőrét úgy, hogy a rések kitöl­téséhez elég széles tömítőcsík férjen ki rajta. Egyenletesen nyomva a tubust vezesse vé­gig a résen. Nedves ujját húzza át a tömíté­sen, hogy sima, egyenletes felületet kapjon. A megfolyásokat nedves ronggyal távolítsa el, vagy várja meg, amíg a tömítés megszá­rad, és metszőkéssel távolítsa el a felesleget.

Nagyobb rések tömítése A kád és a csempézett felületek közötti nagyobb réseket negyed köríves szegélyező csempével fedje be. A csempék hátulján lévő sík felületre hordjon fel vízálló csemperagasztót. A sarkokhoz használjon 45 fokos szögben levágott szegélyező csempét, és ne csak a hátuljára kenjen ragasztót, hanem a ferdén levágott felületre is. A csempéket úgy rakja föl, hogy a vágott csempe legyen a sor közepén. A kád minden külső sarkára, a szélével egy vonalban he­lyezzen lekerekített élű csempét.

Negyed köríves szegélyező csempe vágá­sakor csempevágóval karcolja meg a mázas oldalát, csempefűrésszel félig fűrészelje át a mászatlan felén, majd határozott mozdulattal üssön rá a mázas felére.

A felesleges ragasztót törölje le, és nedves ronggyal tisztítsa le a csempéket.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény