Hasznos tudnivalók
Címlap Beltéri munkák

Beltéri munkák

Kerámiacsempék - Fal- és padlócsempézés; törött csempe cseréje

Mind a padló-, mind a falborító csempéknek nagy választéka áll rendelkezésre szín, min­ta, minőség szerint, de a két alaptípus között nagy a különbség.

Bővebben...

 

Kép felakasztása- Hová és hogyan rögzítsük a képeket a falra?

Olyan helyre akassza a képet, ahol jó a meg­világítása, de ne tegye ablak közelébe, aho­vá sokáig betűz a nap, mert a napfény kifakítja a színeket. Kerülje az olyan elhelyezést is, ahol a fény tükröződik az üvegen.

Bővebben...

 

Huzat - Ajtók, ablakok szigetelése

A huzat és a hő veszteség megakadályozásá­nak legolcsóbb és leghatékonyabb módja az ajtók, ablakok és födémek szigetelése.

Ablakok és belső ajtók Ezek szigetelését a háztartási boltokban kapható öntapadós habszivacs csíkokkal végezheti el. A csíkok mintegy 6 mm magasak és 10 mm szélesek; legalább egy, de akár öt évig is eltartanak.

Bővebben...

 

Hőszigetelés - Tartsa a hideget kint, a meleget bent

A hatékony hőszigetelés, különösen ha meg­felelő légszigeteléssel párosul, akár felére is csökkentheti a fűtési költségeket - vagyis a szigetelésre költött pénz jó befektetés. Minthogy a padlástérben és hasonló helye­ken végzett hatékony hőszigetelés következ­tében a vízvezetékrendszer veszélyeztetett­sége megnő, a csövek és tartályok védelmé­ről külön kell gondoskodni.

Bővebben...

 

Hangszigetelés - Hogyan csökkenthetők a lakászajok?

Sajnálatos módon meglehetősen kevés mód­szer kínálkozik arra, hogy lakásunkból szám­űzzük a kívülről beszűrődő zajokat.

A leghatékonyabb megoldás a jószomszé­di viselkedés lenne: a tévékészülék vagy más zajforrás áthelyezése a közös fal mellől, illet­ve a padlóra leterített vastag szőnyeg minden hangszigetelésnél többet segít a szomszédos lakásokból átszüremlő zajokon.

Bővebben...

 

Gittelés - Üveg rögzítése az ablakban; régi gitt felújítása

Amikor üveget illeszt az ablakkeretbe, gittel kell rögzítenie. Fa ablakkerethez lenolajas gittet, fémkerethez ahhoz ajánlott gittet, vagy mindkettőhöz használhat univerzális akril gittet. Szüksége lesz még egy kitöltő késre és egy gittelő késre. Régi vésővel faragja le az öreg gitt maradékát, és harapófogóval húzza ki az üvegtáblát korábban tartó szegeket vagy kapcsokat. Kefélje le a port, és fesse le a hornyot alapozó festékkel.

Bővebben...

 

Gipszkartonlemez - Falak és mennyezet burkolása

A gipszlemez két oldalán keménypapírra] fe­dett gipszvakolatból áll. Falak, elválasztófalak és álmennyezet burkolására használható. A gipszkartonlemezek 9,5 mm és 12,5 mm vastagságban kaphatók, hosszuk 180-360 cm között változik, szélességük 60, 90 vagy 120 cm. A gipszkartonlemezeket legjobb víz­szintesen tárolni, 1 m-nél nem magasabb ra­kásokban.

Bővebben...

 

Fürdőkád tömítés - A kád és a fal közötti rések kitöltése

A kád vagy a mosdókagyló körül megjelenő kisebb rések szilikongumi tömítővel szüntet­hetők meg. Először kis, erős szálú súrolókefével alaposan tisztítsa ki a réseket. Mosósze­res meleg vízzel mossa le a felületeket, hogy eltávolítsa a szappan- vagy zsírnyomokat.

Bővebben...

 

Fali rögzítők - Tárgyak rögzítése tömör és üreges falra

Tiplikkel a legtöbb falfelületre biztonságosan rögzíthet különböző tárgyakat, például fali­szekrényt és polcot.

A tiplik kialakítása sokféle lehet, az egy­szerű rostból vagy műanyagból készült csőtől a gondosan kidolgozott, szárnyakkal és hor­nyokkal ellátott modellekig, de valamennyi ugyanazon elv alapján működik: a falba fúrt lyukba illeszkedő tipli kitágul, ahogy csavart hajtunk bele.

Bővebben...

 

Falfúrás - Hogyan fúrhat lyukat tégla- és betonfalba

Téglafalba, betonpadlóba és előre gyártott betonelemekbe, például gerendába, oszlop­ba és kerítéspóznákba speciális csigafúróval vagy falfúróval fúrhat lyukat. Ezeknek a végé­be keményfém lapkát illesztenek, méretük a falba kerülő tipliknek felel meg. Falat vídiabetétes fúrófejjel ellátott elekt­romos fúróval tanácsos fúrni, mégpedig ala­csony fordulatszámon, ami a munkát pon­tosabbá teszi és a fúrófej élettartamát növeli.

Bővebben...

 

Egyenetlen padló - Fa-, vagy betonpadló szintbe hozása

Amikor PVC-padlót vagy parkettát fektet le, igen fontos, hogy a felület, amelyen dolgozik, vízszintes legyen.

Bővebben...

 

Ecsetek, festőpárnák és hengerek - Kiválasztásuk, használatuk és tisztításuk

Az ecsetek különböző felületek festésére szolgálnak. A festőpárna és a festőhen­ger megkönnyítik a nagyobb felületek befe­dését.

Bővebben...

 

Díszvakolatok - Repedések és lyukak kijavítása

A díszvakolat cement és homok vagy ce­ment, mész és homok keverékéből készül, és a felületére gyakran vonalakat húznak, hogy így kövekből rakott fal látszatát keltsék. Ha a külső falakat jól kivitelezett díszvakolattal bo­rítják, az évekig stabil védelmet nyújt a falak­nak, viszont a repedéseket és lyukakat az észlelés után azonnal ki kell javítani.

Bővebben...

 

Belső felületek festése – Mennyezet, falak, ajtók, ablakok és szegélylécek

Néhány jó tanács, hogy hogyan fessük ki a lakásunkat.

Amennyire lehet távolítson el mindent a szobából, ahol festeni kíván. Vigye ki a bútorokat, szedje le a függönyöket, függönykarnisokat, csavarja fel a szőnyeget. Szerelje le a lámpatartókat és a polcokat, és minden egyéb leszedhető tárgyat. Ha bármi a szobá­ban marad, húzza középre és takarja le por­védő huzattal.

Fedje be a padlót régi újságokkal, kivéve, ahol hőlégfúvóval szedi le a festéket.

Bővebben...

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény