Hasznos tudnivalók
Címlap Állatok Állatok Háziegér-tartás - Etetése és gondozása

Háziegér-tartás - Etetése és gondozása

Az egérből könnyen gondozható és szeretet­re méltó házi kedvenc nevelhető. Amint meg­szokta gazdáját, fürgén iszkol fel a karján, és odakucorog a vállgödrébe.

 

Válasszon ki egy egérpárt a kisállat-keres­kedésben. A hím és a nőstény együttéléséből évente akár 20 alom is születhet, átlagosan 6-12 kölyökkel. Ha viszont nem híve a sza­porulatnak, ajánlatosabb két nőstényt vásá­rolnia, a két hím ugyanis csak marakodna egymással.

Ha mégis egy egérpár mellett dönt, mielőtt a-kicsik megszületnének, távolítsa el a hímet, és mindaddig tartsa külön, amíg az utódokat a nőstény nem választja el.

Egértartásra legalkalmasabb a rácsos fémketrec, a faládát ugyanis rövid idő alatt ki­rágják.

Napi táplálékszükségletük alig egy kávés-kanálnyi; többnyire kenyérdarabok, kanárikö­les, zabpehely, zöldségfélék és friss gyü­mölcs, ínyencségként olykor megörvendez­tetheti őket kevés reszelt sajttal. A száraz ke­nyeret tejbe vagy vízbe áztatva adja nekik. Az itatóban levő vizet hetente kétszer cserélje.

Az egerek rendszerint ugyanarra a helyre vizeinek és székelnek, ezért jó ötlet, ha ide homokkal vagy macskaalommal kibélelt, el­dobható alumíniumtálkát tesz. A tálkát más-naponta tisztítsa.

Körültekintő gondozás esetén a fehér, fe­kete, barna vagy foltos bundájú egér körülbe­lül három évig él.

hazieger tartas

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény