Hasznos tudnivalók
Címlap Állatok

Állatok

Hüllők - Kígyó és gyík a lakásban

Kígyó Házi kedvencként leggyakrabban tró­pusi területekről származó óriáskígyókat tar­tanak Magyarországon, a szivárványos vagy a vörösfarkú boát, a barnássárga tigrispitont és a világosabb színű királypitont. Ezenkívül sok más faj is kapható kisállat-kereskedések­ben, például a gabona- vagy a királysikló.

Bővebben...

 

Hörcsög, tengerimalac, homoki egér - A kis állatok gondozása

A gyerekek imádják a szelíd és barátságos állatokat, a szülők pedig olyan állatokat látnak szívesen környezetükben, amelyeket könnyű etetni és gondozni. A hörcsög, a tengerimalac és a homoki egér mindkét igényt kielégíti.

Bővebben...

 

Házinyúl - A nyúl elhelyezése, etetése és gondozása

Ne tartson felnőtt nyulakat közös ketrecben, kü­lönösen ha azonos neműek, mert csaknem biz­tosan összeverekednek. A nőstény nyulat csak párosodás idejére engedje össze a bakkal.

Nyulat általában a legjobb ketrecben tarta­ni a házon kívül, védett helyen vagy jól szel­lőző fészerben, melléképületben. Ne tartson nyulat garázsban, ahol a kipufogógáz elpusz­títhatja, illetve melegházban, üvegházban vagy a lakásban, ahol az állatnak túl nagy a meleg.

Bővebben...

 

Háziegér-tartás - Etetése és gondozása

Az egérből könnyen gondozható és szeretet­re méltó házi kedvenc nevelhető. Amint meg­szokta gazdáját, fürgén iszkol fel a karján, és odakucorog a vállgödrébe.

Bővebben...

 

Háziállatok szobatisztasága - Kutyák, macskák tisztaságra nevelése

Amikor új macska áll a házhoz, hagyni kell, hogy felfedezze magának az összes helyisé­get, viszont legalább tíz napig nem szabad ki­engedni. Szükségletei elvégzésére rendsze­resítsen neki egy dobozt, s félig töltse meg boltban kapható macskaalommal. Az alom beszennyezett részét naponta távolítsa el, a dobozt pedig legalább hetente kétszer ürítse ki és fertőtlenítse.

Bővebben...

 

Galambok - Tartásuk és versenyeztetésük

Magyarországon 107 egyesületben több ezer tag foglalkozik galambtenyésztéssel. Ha önt is érdekli e szórakoztató tevékenység, min­denekelőtt forduljon a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségéhez (1071 Budapest, Dembinszky utca 52. - tel.: 342-5538), ahol tanácsokat kaphat arra vonat­kozóan, hogyan kezdjen hozzá a galambte­nyésztéshez: mit kell hozzá beszereznie, egy­szerű állattartásnak tekinti-e ezt a tevékeny­séget, vagy esetleg postagalambokkal szeret­ne versenyszerűen foglalkozni. Feltétlenül hasznos, ha csatlakozik valamelyik egyesület­hez, ahol tapasztalt tenyésztők segítenek a kezdeti nehézségek leküzdésében.

Bővebben...

 

Díszállattartás - Kalitkában élő madarak gondozása

A leggyakoribb, kalitkában tartott madár a tör­pepapagáj, a kanári és a pinty. A legkedvel­tebb a törpepapagáj, ez a szeretetteljes, könnyen megszelídíthető madárka. Általában megtanítható arra, hogy beszéljen, és a kék, zöld, sárga és fehér különféle változataiban tenyésztik. Vásárláskor élénk, csillogó szemű, jól táp­lált madarat válasszon. A törpepapagájok akár 12 évig is élhetnek, a kanárik általában kilenc, a pintyek viszont csak két és fél évig. Az énekesmadarak között a legnépszerűbb a roller kanári, a leggyakoribb pinty pedig a zeb­rapinty, amelyet fekete-fehér csíkos farkáról és melléről neveztek el.

Bővebben...

 

Állatsérülések - Mit tegyen kutyájával vagy macskájával vészhelyzetben?

A leggyakoribb állatsérülések a következők: harapások, vérzések, lábtörés, fuldoklás, ide­gen testek beékelődése a mancsba, hőguta, sántítás, mérgezések és rovarcsípések. Vala­mennyi esetben vigye az állatot állatorvoshoz, amilyen gyorsan csak lehet. Mielőtt azonban felkerekedne vele, sokat tehet, hogy csök­kentse az állat gyötrődését vagy fájdalmát.

Bővebben...

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény